G-voetbalweekend
G-voetbalweekend Tilburg | Het jaarlijkse voetbalevenement voor mensen met een beperking - Nieuws

Foto's 2017

Een deel van de foto's staan inmiddels online. rest volgt nog

 

klik hier

Partner worden?

Wilt u ook partner worden van onze jubileum editie in 2018?

Klik hier

Uitslagen G-voetbalweekend 2017

Klik hier voor alle eind uitslagen van alle voetbaltoernooien.

Persbericht

2, 3 en 4 juni: 24e G-voetbalweekend bij Amarant

Met reality-tv tv ster Andy van der Meijde op bezoek


Op vrijdag 2 juni mei barst het spektakel los. Het G-voetbalweekend, 3 daags voetbalevent, wordt gehouden op het terrein van Amarant, aan de Bredaseweg 570 in Tilburg van vrijdag 2 t/m zondag 4 juni. Het strijdtoneel voor de 24e editie van het G-voetbalweekend. Dit grootste voetbalevent van Nederland voor mensen met én zonder beperking bestaat uit vijf verschillende toernooien. Ruim 550 voetballers uit binnen- en buitenland gaan met elkaar de strijd aan om die felbegeerde bekers. En zo’n 130 vrijwilligers en 76 partners maken dit evenement mogelijk. Voor de zesde maal wordt het Fun Experts Open NK Mascotte georganiseerd op zaterdag 3 juni. Deze wedstrijd is speciaal voor diverse mascottes van winkelcentrums, voetbalverenigingen etc uit Nederland en België. De toegang tot het evenementen terrein bedraagt 2 euro per persoon.
 
Vijf toernooien en groot side event

Het G-voetbalweekend telt vijf toernooien verdeeld over drie dagen:

- Vrijdag 2 juni  : 9e Tilburgse carnavals voetbaltoernooi (18.15-22.00 uur)       

- Zaterdag 3 juni : 15e Int. G-pupillen voetbaltoernooi (9.00-17.00 uur)        

- Zaterdag 3 juni : 16e Mix integratie voetbaltoernooi (17.00-22.00 uur)        

- Zondag 4 juni   : 24e Drukkerij Groels G-voetbaltoernooi (9.00-17.00 uur)       

- Zondag 4 juni  : 12e Wim Groels sr. voetbaltoernooi (9.00-17.00 uur)    
 
Prominenten    

Diverse prominenten, zoals Andy van der Meyde, Pieter Grimmelius, Ronald Mc Donald, Prins Robert d’n Irste fluiten een wedstrijdje gedurende het weekend. Johan Vlemmix  zal de jury vertegenwoordigen bij het Fun Experts Open NK Mascotte samen met Rooie Rico en Chris Donkers. Ook zullen Michael Humblé, Wesley, Johnny Purple, het Feestteam en Benno van Vugt er deze editie van het G-voetbalweekend weer een feestje van maken. 
 
Vrijdag 2 juni

Op vrijdag 2 juni trappen we af met diverse carnavalsverenigingen, zoals de Stuifnummers, de Vattebieren, de Roemerleppers, CV Je Je Tis We, UKWA  & Friends, SOK, de Bombezjoerders, de Taverne Plekkers, Blauw Wituilen, de Kerkuilen, de Bierbuiken, Ziggoplekkers, Berggeiten en CV Is De We. De aftrap van dit carnavalsvoetbaltoernooi zal verricht worden door Prins Robert d’n Irste, hoogheid van kruikenstad 2016-2017. Deze avond zal mede opgevrolijkt worden door blaaskapellen de Buntstekers, Fist, zanger Michael Humblé en Johnny Purple.
 
Zaterdag 3 juni

Zaterdag 3 juni zullen het Feestteam en Michael Humblé een feestje bouwen met hun Nederlandstalige feest hits. 250 kinderen met een beperking uit Nederland en België gaan strijden om de prijzen in het Rabobank stadion met 650 overdekte zitplaatsen. Daarnaast zullen er diverse andere optredens plaatsvinden. In het Mora kids dorp zijn diverse activiteiten, waaronder de EK Mobiele fanzone: deze oranje fanzone vermaakt jong en oud met veel verschillende voetbalspellen, er kan een spandoek gemaakt worden en je kunt de officiële EK Trophy vasthouden en ermee op de foto. Daarnaast doet de EK mascotte Kicky mee met het Fun Experts Open NK Mascotte.
 
Voor het zesde jaar wordt het Fun Experts Open NK Mascotte georganiseerd op zaterdag 3 juni tussen 12.0017.00 uur. Dit is een wedstrijd tussen onder andere Dirkje (Dirk Kuyt Foundation), RIKCY (RKC Waalwijk), Plutzke (Plus Lutz),  Kingo (Willem II), Bozzie (FC Den Bosch), Haribo beer (Haribo), Benny Bollo, Orange Donkey (Orange planet), Kicky (EK damesvoetbal), Woody (Fun Experts), Smiley (Han), Bert bever (BEM Entertainment), Hart mega kermis Uden (Kermis Uden), Wolfie (Tilburg Wolves), Amigo (sv reeshof), Tigerboy & Tigergirl (FC Utrecht), Bucky (Tilburg Trappers), Raptor (New York Pizza), Guus (de Graafschap), Pannie (de Rooi Pannen), Fientje (de Financiën), Sparta Piet (Sparta),Lenny de vos (Team4animation), Kaatje Koala (stichting Energy4all), Kootje Koala (stichting Energy4all), Oranje Leeuw, Tippy (G-voetbalweekend) en de Kat en Muis (mascottes van
het Fun Experts Open NK Mascotte). De jury bestaat uit jury voorzitter Johan Vlemmix, Rooie Rico en Chris Donkers. Zij beoordelen de mascottes op een drietal onderdelen: een Meet & Greet, dance battle en een originele mascotterun van zo'n 300 meter. De winnaar mag zich ‘Beste Mascotte van Nederland 2017’ noemen.
 
Zondag 4 juni

Deze dag staat vol met entertainment. Wesley en Michael Humble zullen een spetterend en feestelijk optreden verzorgen tijdens het 24e Drukkerij Groels G-voetbaltoernooi en 12e Wim Groels sr. voetbaltoernooi, welke gespeeld worden door 40 teams. Tevens zal er de Wesley’s beste keeper bokaal worden uitgereikt. Ambassadeur en zanger Wesley zal de penalty’s nemen op de beste keepers. Ook om het RKC Waalwijk penaltybokaal zal worden gestreden met Pieter Grimmelius in de goal.
 
Tevens kunnen de bezoekers, ook op deze dag, gebruik maken van het Mora kidsdorp. Daar kan men  deelnemen aan  verschillende nevenactiviteiten zoals penalty schieten, pannavoetbal, op de stropdasschieten en springen op het Plutzke luchtkussen, een stormbaan,  foto shoot met vele mascottes en diverse andere activiteiten. Voor een hapje en een drankje kun je terecht in het PLUS LUTZ Holland House. 
 
Alle toernooien zitten bomvol. We nodigen u van harte uit om een kijkje te komen nemen.
 
 

EK fanzone op G-voetbalweekend

Op zaterdag 3 juni staat de EK Mobiele fanzone bij het G-voetbalweekend in Tilburg.

Het is een mobiele ontmoetingsplek waar fans en voetballiefhebbers samenkomen en zich kunnen onderdompelen in de ‘EK sfeer’. Je krijgt hier o.a. informatie over het EK en de ‘OranjeLeeuwinnen’ en je kunt actief deelnemen aan verschillende voetbalspelletjes zoals Keepie Uppie, tafelvoetbal en het maken van een voetbalquiz.

 

{imageName_imageElementOne}
{imageName_imageElementOne}

Extra

Als extra bonus kun je ook nog eens op de foto met de enige echte EK Trophy. Maak jij een toffe foto tijdens de Trophy Tour met de trofee? Deel hem met #WEURO2017 en bekijk je foto via www.weuro2017.nl/trophytour.

Inschrijving vol

De toernooien op zaterdag en zondag zitten helemaal vol! inschrijven om te voetballen is alleen nog mogelijk op zaterdagavond 3 juni. Volle bak!

Jury 6e NK mascotte bekend

{imageName_imageElementOne}

De jury van dit jaar zal bestaan uit 3 personen. Hoofdjurylid is wederom Johan Vlemmix, Directeur Fun Experts Chris Donkers en nieuwkomer entertainer Rooie Rico. Zij zullen de aanwezige mascottes beoordelen tijdens het 6e Fun Experts Open NK Mascotte op zaterdag 3 juni tussen 12 en 17 uur. Dat gaat gezellig worden!

Helemaal vol

{imageName_imageElementOne}

Het Tilburgse carnavalsvoetbaltoernooi is helemaal vol. Maar liefst 16 teams hebben zich reeds aangemeld. Dat gaat een feestje worden. Die avond zullen ook voor u optreden: Johnny Purple en Michael Humble

Partners melden zich weer

Partners zoals Horvers BV, Diamant Groep Groen, Coffee3, Souflesse en Keukenstudio de Laat hebben zich wederom aangemeld als partner voor G-voetbalweekend 2017. U ook partner worden? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden via info@G-voetbalweekend.nl

U bent al vanaf 25 euro partner van het G-voetbalweekend.

vv SJS G Voetballer Benjamin Huizinga ook aanwezig

{imageName_imageElementOne}

SJS G Voetballer Benjamin Huizinga is op 8 november 2016 in Amsterdam ArenA verkozen tot Sporttalent van het jaar van het Fonds Gehandicaptensport. Tijdens een uitverkocht nationaal gala, waar vertegenwoordigers uit de sportwereld, het bedrijfsleven en de politiek geld inzamelden voor de gehandicaptensport, mocht Benjamin de hoofdprijs in ontvangst nemen uit handen van André Cats, chef de mission van de Paralympicploeg 2016 en sinds kort technisch directeur van de KNZB.

 

Prijzenfestival

De verkiezing van Benjamin leverde voor hem, zijn team en zijn voetbalvereniging SJS een waar prijzenfestival op. Voor Benjamin persoonlijk was er een grote beker en een cheque van € 750,-- De voetbalvereniging SJS mag een bedrag van € 5000,-- tegemoet zien om te besteden aan de verdere ontwikkeling van het G voetbal. Corendon en De Telegraaf boden Benjamin en zijn team een voetbalkamp in het buitenland aan. AZ trainer John van de Brom komt binnenkort bij SJS een training verzorgen voor de G Voetballers en nodigde het hele team uit in Alkmaar aanwezig te zijn bij de wedstrijd AZ tegen FC Groningen.

 

Echte prof

Benjamin onderging het allemaal als een echte prof. Hij bleef kalm onder de vele felicitaties en knuffels, een van zijn favoriete bezigheden, en genoot zichtbaar van alle aandacht. Het was hem ook echt aan te zien dat hij nauwelijks zenuwachtig was. Op het podium gaf hij uitgebreid antwoord op de vragen die presentatrice Dione de Graaf hem stelde. Dat, vanwege zijn beperkte verbale vermogens, veel van zijn verhaal niet echt verstaanbaar over kwam deerde het vijfhonderd koppige publiek geenszins. Benjamin was voor hen de held van de avond.

 

Lange aanloop

Voordat Benjamin zich tot winnaar mocht laten uitroepen heeft hij een lange weg afgelegd om zo ver te komen. Nadat eind augustus bekend wed dat hij door het Fonds Gehandicaptensport voor de titel werd genomineerd is er binnen en buiten SJS veel aan gedaan om zo veel mogelijk stemmen te winnen. Veruit de meeste stemmen haalde |Benjamin zelf naar zich toe door flyers uit te delen en een iedereen die hij kende aan te sporen om op hem te stemmen. Ondanks dat Benjamin een vaste aanhang had kon hij pas naar de halve finale nadat de jury, met o.a. Guus Hiddink, hem een wildcard had verstrekt. Na weer enkele weken stemmen eindigde Benjamin met twee andere kandidaten in de finale. Op 8 november was de spanning, voor iedereen die Benjamin heeft geholpen om zo ver te komen, gebroken. De knuffelbeer van SJS werd tot winnaar uitgeroepen.

Let's celebrate: EK voetbal voor Vrouwen in Tilburg

{imageName_imageElementOne}

Voor het eerst in de historie is Nederland gastheer van het EK voetbal voor Vrouwen. Het UEFA Women's EURO 2017 met Tilburg, Breda, Rotterdam, Utrecht, Doetinchem, Deventer en Enschede als speelsteden. Zestien teams, waaronder de OranjeLeeuwinnen, komen van 16 juli tot en met 6 augustus 2017 in actie. In Tilburg vinden vier groepswedstrijden (dinsdag 18 juli 2017, vrijdag 21 juli 2017, maandag 24 juli 2017 ( Belgie - Nederland ) en donderdag 27 juli 2017) en een kwartfinale (zondag 30 juli 2017) plaats. Dit belooft een mooi voetbalfeest te worden voor iedereen.

In de aanloop naar WEURO2017 vinden vanaf 7 april 2017 (100 dagen voor het EK) allerlei activiteiten plaats ter promotie van WEURO2017 en het vrouwenvoetbal. Zo rijdt de EK Mobiele fanzone rond in de stad en doet deze verschillende evenementen aan. Ook tijdens het G-voetbalweekend is deze oranje fanzone aanwezig. Jong en oud kan vermaakt worden met veel verschillende voetbalspellen, er kan een spandoek gemaakt worden en je kunt de officiële EK Trophy vasthouden en ermee op de foto. Daarnaast loopt de EK mascotte Kicky mee met het Fun Experts OPEN NK Mascotte. Kom dus tijdens je bezoek aan het G-voetbalweekend ook een bezoekje brengen aan de EK Mobiele fanzone en kom alvast in de stemming voor het EK. Voor meer informatie: www.weuro2017.nl . Koop hier ook alvast je tickets!

Gezonde keuze aanwezig op G-voetbalweekend

{imageName_imageElementOne}

Het G-voetbalweekend slaat dit jaar de handen ineen met Jongeren Op Gezond Gewicht. Dit doen ze door de gezonde keuze zichtbaar te maken tijdens het toernooi. Er worden  naast puntzakken friet ook puntzakken fruit verkocht (Froodjes), er staat een extra watertappunt bij de verste velden en de fruitmascottes van JOGG doen mee met het Fun Experts Open NK Mascotte. De organisatie van het G-voetbalweekend hoopt hiermee de jeugd en ouders te stimuleren om, naast het sporten, ook gezond te eten en te drinken.

Inschrijving voor vrijwilligers is afgerond

{imageName_imageElementOne}

Vanaf heden is het niet meer mogelijk jezelf in te schrijven als vriwjilliger voor het G-voetbalweekend 2017. De organisatie gaat nu alle aanmedlingen inventariseren en komt daarna met een voorstel naar alle vrijwilligers. Dank voor alle aanmeldingen. Vrijwilligers die in 2016 hebben meegedaan hebben voorrang qua deelname.

klik op de link voor de after movie van 2016

Official Aftermovie G-voetbalweekend 2016

Ronald Mc Donald's komt langs

Ronald Mc Donald's komt langs

Ronald zal zaterdag 14 mei 's middags wederom een bezoekje brengen Lees verder

Jury bekend

Jury bekend

Voor het Fun Experts Open Nk Mascotte zijn we zoek gegaan naar 3 juryleden: te weten... Lees verder

Oud betaald voetbal spelers

Oud betaald voetbal spelers

Er komen nog al wat bekendheden....waaronder Glenn Helder Lees verder

Doe je mee als mascotte?

Nood oproep

We zijn nog op zoek naar voetballers die op zaterdagavond 14 mei willen voetballen?

Geef je snel oip via deze site. Onder het kopje inschrijvingen.

Hoofdsponsor

Het G-voetbalweekend wordt mede-mogelijk gemaakt door onderstaande partners. Ook partner worden? Neem contact met ons op.

Klik hier voor een overzicht van alle partners!

Blijf op de hoogte!

Mis niets van de ontwikkelingen rondom het G-voetbalweekend en meld je aan voor onze e-nieuwsbrief.

Locatie & route

Ga naar contact of bekijk de routebeschrijving.

locatie