G-voetbalweekend
G-voetbalweekend Tilburg | Het jaarlijkse voetbalevenement voor mensen met een beperking - Home

G-voetbalweekend

Club van 100 voor 2015?

Draag jij het G-voetbalweekend een warm hart toe? Word dan nu lid van de club van 100.

Je naam komt dan op onze Club van 100 lijst 2015 op deze site en op het Club van 100 bord in het Holland House. Daarbij krijg je 10 entreekaarten. Aanmelden via info@g-voetbalweekend.nl

Deze club van 100 is in het leven geroepen om de G-voetbalweekend begroting sluitend te krijgen. Dit event MOET blijven bestaan en kan niet zonder Club van 100 leden.

Geschiedenis G-voetbalweekend

{imageName_imageElementOne}

Dit evenement is in 1993 voor het eerst georganiseerd door de afdeling Bewegingsagogie van 't Hooge Veer. Het idee kwam van de heer Geert van Pelt om het kleine grasveldje aan de Bredaseweg om te toveren tot een sportveldje. Dit liet de aanwezige bewegingsagoog zich geen twee keer zeggen en zo gezegd zo gedaan. Binnen no-time stonden er twee kleine handbaldoeltjes. Overdag werd er ruimschoots gebruik van gemaakt door de sporters van 't Hooge Veer. 's Avonds werd er door de jeugd uit de wijk eveneens gezellig een balletje getrapt. Het saaie grasveld was ineens een levendig geheel in de wijk. Sportief en sociaal gezien een flinke vooruitgang.

Op een dag werd er het idee geopperd om er een voetbaltoernooitje te organiseren voor de cliënten van de werkvoorzieningen van 't Hooge Veer. En het geschiede...het 1e Geert van Pelt voetbaltoernooi. De opzet was simpel: twee doeltjes, een aantal potten koffie, Geert als scheidsrechter, twee hooligans en de heer Jan Wijnen als fotograaf. Een zeer geslaagd toernooi. Wat voor herhaling vatbaar was! Alleen de organisator had een beter plan. Het toernooi moet grootser van opzet worden. Dankzij de gulle bijdrages van onder andere de Vrienden van de Zwijsen stichting en Drukkerij Groels werd het toernooi financieel ondersteund.

Het toernooi bleef door de jaren heen maar groeien en groeien. Inmiddels is het toernooi verplaatst van een doordeweekse dag naar het weekend en van een eendaags naar een driedaags evenement. Het telt op dit moment een vijftal toernooien, die afzonderlijk worden gehouden. Een heus stadion wordt daags tevoren opgebouwd op het kleine grasveld met een tweetal ruime overdekte tribunes, die plaats biedt aan ruim 1000 toeschouwers. Een gezellig Holland House voor de versnaperingen, een rolstoeltribune, diverse nevenactiviteiten en de Willem II penalty bokaal ontbreken niet tijdens het weekend, evenals de enorme bekers tijdens de prijsuitreiking.

Het bedrijfsleven heeft zich in de loop der jaren als een geheel gevormd om het G-voetbalweekend neer te zetten zoals deze nu is. Er zijn diverse acties op touw gezet en diverse verenigingen hebben hun steentje bijgedragen. Een honderdtal vrijwilligers ondersteunen dit evenement vol enthousiasme.

Daarnaast gaat het promoteam voorafgaande het G-voetbalweekend op pad om de lokale bevolking op de hoogte te brengen van dit spektakel. Inmiddels is het een begrip in Tilburg en ver daarbuiten leeft het enorm bij de deelnemers. Men werkt aan een nationale uitstraling.

Het is bestemd en toegankelijk voor mensen met en zonder beperking van alle leeftijden. Prominenten, zoals Hans Kraay Jr., Wesley, Johan, Hans van Breukelen, diverse (ex)profvoetballers uit de eredivisie (Patrick Lodewijks, Ramon Victoria Mark Schenning, Danny Landzaat, Marcel Meeuwis en diverse Willem II spelers) Walter Vermeer, het promoteam, Wesley en Michael Humble, dragen het evenement een warm hart toe.

De laatste jaren wordt het evenement georganiseerd vanuit de gemeente Tilburg afdeling Sport. Jaarlijks trekt dit evenement zo'n 4500 toeschouwers en is uniek in de Benelux.

In 2011 werd de organisatie van het G-voetbalweekend genomineerd voor vrijwilligers organisatie van het jaar binnen de gemeente Tilburg. Met een meerderheid van stemmen en de steun van de vakjury wist het G-voetbalweekend de eerste plek binnen te halen. Dit maal stond de prijs in het teken van het Europees Jaar van het Vrijwilligerswerk 2011. Eenmalig werd een extra award uitgereikt. Zo heeft de organisatie ook als Vrijwilligersorganisatie van het jaar de: 'Meer dan handen award voor verbinding' in ontvangst mogen nemen.

G-voetbalweekend - Groot succes ondanks de regen!

{imageName_imageElementOne}

Het G-voetbalweekend 2013 was weer eens een groot succes! Er heerste op het 3-daags evenement wisselvallig weer (veel regenbuien, maar op zondag top voetbalweer) en een voortreffelijke sfeer onder de bezoekers, vrijwilligers en deelnemers. Het evenement bestond dit jaar uit een  5-tal toernooien: het 5e Tilburgse carnavals voetbaltoernooi op vrijdagavond, het 11e Int. G-pupillen voetbalevenement en het 12e Mix integratie voetbaltoernooi op zaterdag en op zondag het 20e Drukkerij Groels G-voetbaltoernooi en het 8e Wim Groels sr. voetbaltoernooi. Er werd 4-tegen-4 en 5-tegen-5 gespeeld binnen de LED-boarding. Alle deelnemende teams vielen in de prijzen. Er waren leuke nevenactiviteiten met onder andere panna-voetbal, op de stropdas schieten, penalty schieten, stormbaan en een foto Shoot. Tussen de wedstrijden door zijn er een aantal optredens verzorgd door bekende artiesten. De aanwezigheid van 11 mascottes uit België en Nederland op zaterdag tijdens het 2ste Open NK Mascottes was een super formule. Dit evenement werd gejureerd door Johan Vlemmix en Frans Jan Bertens. Mascotte 'Dirkje' van de Dirk Kuyt Foundation ging er met de eerste prijs vandoor!

Er was veel media-aandacht voor het G-voetbalweekend via Marcel van den Broek, BD, Tilburg.com en BNN is er aandacht besteed aan het evenement.

Inschrijvingen G-pupillen voetbalevenement VOL

Het maximaal aantal inschrijvingen voor het 13e Int. G-pupillen voetbalevenement is inmiddels behaald. Lees verder

Nieuwsbrief

De 5e nieuwsbrief is zojuist verzonden. Lees verder

Twee nieuwe mascottes

Twee nieuwe mascottes

Het 4e Fun Experts Open NK Mascotte krijgt er twee nieuwe mascottes bij. Lees verder

Partner Diamant

Het G-voetbalweekend wordt mede-mogelijk gemaakt door onderstaande partners. Ook partner worden? Neem contact met ons op.

Klik hier voor een overzicht van alle partners!

Blijf op de hoogte!

Mis niets van de ontwikkelingen rondom het G-voetbalweekend en meld je aan voor onze e-nieuwsbrief.

Locatie & route

Ga naar contact of bekijk de routebeschrijving.

locatie